Σπύρος Σιαμπλής

Πάρτι γενεθλίων με… καλεσμένο τον Ολυμπιακό και οικοδεσπότη τον Μπακασέτα για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός έκανε… δώρο γενεθλίων στον κόσμο του την «καθαρή» νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με μπροστάρη τον Τάσο Μπακασέτα και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες! Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής.

Ένας ακόμα «τελικός» κατέληξε υπέρ του Παναθηναϊκού. Γιατί, τέτοιος ήταν ο χθεσινός αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό! Όσο και αν υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας, ο χαμένος του ντέρμπι των «αιώνιων», ήταν δεδομένο ότι θα… έμπλεκε.

Οι «πράσινοι», ωστόσο, σαν σε… συνέχεια, από το Περιστέρι, έδειξαν ξανά πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα. Έβγαλαν πάθος και αυτοπεποίθηση, είχαν συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, διαχειρίστηκαν σωστά όλη την πίεση και… δικαιώθηκαν, στο τέλος. Στον απόλυτο βαθμό!

Το τελικό 2-0, αλλά -κυρίως- η συνολική, η μεγάλη εικόνα του αγώνα, αυτό μαρτυράει. Όσο για το πως έφτασε σε αυτή την «καθαρή» νίκη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και το στατιστικό που τον ήθελε να σκοράρει… ανελλιπώς απέναντι στους «ερυθρόλευκους» και ως εκ τούτου να τους κερδίζει, συνήθως, ως γηπεδούχους;

Εν αρχή ην η αποτελεσματικότητα που παρουσίασε ξανά ο Παναθηναϊκός. Φρόντισε να μην σπαταλήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, φτάνοντας πρώτος στο γκολ, που πάντα μετράει «διπλά» σε ένα ντέρμπι, ενώ αν οι παίκτες του ήταν πιο ψύχραιμοι μετά το 2-0, θα είχαν φτιάξει τις προϋποθέσεις και για ένα τρίτο τέρμα.



Παρένθεση: ο Αλεξάντρ Γερεμέγεφ, αρέσει ή όχι, είτε καλύπτει τα θέλω μας, είτε προτιμούμε κάποιον άλλον επιθετικό, είναι σέντερ φορ. Όχι μόνο για το γκολ και τον τρόπο που το έβαλε, αλλά για το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό. Ότι, κατάφερε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να το κάνει…

Από εκεί και πέρα, αμφότερα τα τέρματα του «τριφυλλιού» προέκυψαν από ενέργειες που έγιναν από την δεξιά του πτέρυγα. Αυτήν που είχε σημαδέψει ξεκάθαρα ο Φατίχ Τερίμ, με τους Ορτέγκα και Ρίτσαρντς να γίνονται αλλαγή στο ημίχρονο και να δικαιώνουν τον Τούρκο τεχνικό… πανηγυρικά για την επιλογή του!

Μια ακόμα κοινή συνισταμένη των δύο γκολ του Παναθηναϊκού είναι και η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα σε αμφότερα. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας έχει καταφέρει να… νοστιμέψει με το καλημέρα το παιχνίδι της νέας του ομάδας! Το έκανε και χθες στη Λεωφόρο, όντας η ειδοποιός διαφορά των δύο αντιπάλων.

Τόσο με όσο και χωρίς την μπάλα, έχει τις μεταβιβάσεις, το καθαρό μυαλό και την τεχνική γενικότερα να «ξεκλειδώνει» τους συμπαίκτες του, αλλά ,και να απειλεί επιθετικά. Χώρια της προσφοράς του στα αποδυτήρια, όντας μια «δυνατή» προσωπικότητα, συνιστά αν μη τι άλλο μια τεράστια αναβάθμιση του ρόστερ.

Φυσικά, πλην του Μπακασέτα, υπήρξαν κι άλλοι διακριθέντες από πλευράς νικητών, για να μην καταφύγουμε στο κλισέ «δεν υστέρησε κανείς». Ο Ρούμπεν Πέρεθ επαλήθευσε πως, όταν είναι καλά, ανεβάζει επίπεδο όλη τη μεσαία γραμμή. Ή το δίδυμο Τιν Γεντβάι-Γουίλιαν Αράο, που δεν δέχτηκε σχεδόν ούτε μια καθαρή φάση…

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, που έκανε… πάρτι από τα δεξιά, «συνεπικουρούμενος» από τον συνεπή μπρος-πίσω Γιάννη Κώτσιρα, ή ο Άνταμ Τσέριν στον άξονα που βοήθησε στον περιορισμό του Ροντινέι, του μοναδικού αντιπάλου πίσω από τον Γιώργο Μασούρα που... κάτι έκανε.



Η νίκη του Παναθηναϊκού, ως άλλο δώρο γενεθλίων για τα 116 χρόνια ζωής δεν πρόσφερε μόνο μεγάλη χαρά στον κόσμο του, ο οποίος την ζήτησε… επιτακτικά όταν ξεπροβόδισε την αποστολή από το ξενοδοχείο. Έβαλε σε εσωστρέφεια τον Ολυμπιακό, αφήνοντας τον έξι βαθμούς πίσω και αποφεύγοντας αυτός κάτι… ανάλογο.

Του έδωσε την δυνατότητα να ξεμπερδέψει με τα ντέρμπι στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, παίρνοντας παράλληλα και το πρώτο του «μεγάλο» ματς φέτος, ενώ έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι εδώ και θα τα δώσει όλα για τον τίτλο.

Έχοντας στο μεταξύ την ευκαιρία να παραμείνει είτε σε απόσταση… αναπνοής από την κορυφή πριν την έναρξη των play-offs, είτε αν τυχόν προκύψουν «γκέλες» των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να «πατήσει» σε αυτήν...

Για όποιον το λησμονεί, ο Παναθηναϊκός παραμένει μέσα και στους δύο εγχώριους στόχους του! Έβγαλε έναν εξαιρετικά επίπονο και δύσκολο μήνα με θετικό πρόσημο, παρά τα ντέρμπι και τις απώλειες βαθμών αλλά και παικτών λόγω τραυματισμών, ενώ το μέλλον προδιαγράφεται σίγουρα πιο ευοίωνο.

Μην ξεχνάμε, δε, ότι σύντομα θα υπολογίζει και στη διά ζώσης συμπαράσταση των φίλων του που θα γεμίσουν ξανά το «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ ο Τερίμ θα έχει κάποιες επιστροφές τραυματιών, με τους «νέους» να έχουν προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα στα δεδομένα της ομάδας. Όχι και… άσχημος συνδυασμός!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x